

CAPRI Fall 2023 Meeting Draft Agenda

Hosted by Virginia DOT 4975 Alliance Dr, Fairfax, VA 22030

Wednesday, October 11

Start Time	Duration	Description	Lead		
	October 11 th Zoom Link: https://auburn.zoom.us/j/84054635737				
8:00 AM	0.5 hours	Welcome & Introductions New members CAPRI video Website Hosting future meetings	R. Willis		
8:30 AM	1.5 hours	 General Session: Longitudinal Joints LJ Best Practices Agency & Contractor Experiences: Ohio Agency & Contractor Experiences: Pennsylvania 	M. Buncher E. Biehl T. Ramirez		
10:00 AM	0.5 hours	Break			
10:30 AM	1.5 hour	Open Discussion of Longitudinal Joint Specs, Construction and Performance • State reports • Pros and cons about prescriptive vs. end result specifications	R. Willis		
12:00 PM	1.0 hours	Lunch			
1:00 PM	1.75 hours	Subcommittee Breakouts Critical Issues - https://auburn.zoom.us/j/84491110750 Tech Transfer - https://auburn.zoom.us/j/82244955859 Tech Evaluation - https://auburn.zoom.us/j/82494699383 Research Roadmap - https://auburn.zoom.us/j/82495738462	SC Chairs		
2:45 PM	0.5 hours	Break			
3:15 PM	0.5 hours	General Session: SC summaries from the breakouts	SC Chairs		
3:45 PM	1.25 hours	 General Session: Next Topic: Status of BMD Status report on implementation Missouri experience with BMD implementation Discussion of challenges 	R. Willis J. Blomberg		
5:00 PM		Adjourn for the day			
5:30 PM	2.0 hours	Reception at Mulligans Pub on the Green sponsored by NAPA	R. Willis		

Thursday, October 12

Start Time	Duration	Description		
October 12 th Zoom Link: https://auburn.zoom.us/j/88034949938				
8:00 AM	2.0 hours	General Session, Next Topic: Setting BMD Criteria		
		FHWA Peer Exchange findings	D. Nener-	
			Plante	
		 Overview of the guide for BMD validation 	T. Harman	
		 Alabama DOT BMD validation experiment 	Z. Hartzog	
		 North Dakota DOT BMD validation experiment 	T. Wollmuth	
		Discussion of challenges		
10:00 AM	0.5 hours	Break		
10:30 AM	1.0 hours	Subcommittee Breakouts – What can SCs do on BMD?	SC Chairs	
		Critical Issues https://auburn.zoom.us/i/94401110750		
		Critical Issues - https://auburn.zoom.us/j/84491110750		
		Tech Transfer - https://auburn.zoom.us/j/82244955859		
		Tech Evaluation - https://auburn.zoom.us/j/82494699383		
		Research Roadmap - https://auburn.zoom.us/j/82495738462		
11:30 AM	0.5 hours	SC report outs and wrap-up	SC Chairs	
12:00 PM	1.0 hours	EC debriefing	R. Willis	



October 11, 2023 5:30pm to 7:30pm

3700 Golf Trail Lane Fairfax, VA 22033